Альянс відкинув прагнення Києва: в Офісі Зеленського висловили образу

Офіційний Київ наразі не має наміру йти на будь-які кроки стосовно вступу до Північноатлантичного Альянсу, оскільки в НАТО відкинули прагнення України щодо інтеграції до блоку. У новій стратегічній концепції Альянс повинен підтвердити партнерство з українською державою і внести серйозні зміни щодо позиції організації відносно Росії. Про це заявив заступник керівника офісу президента Ігор Жовква.

У інтерв’ю для Financial Times він розповів про те, що Україна поки не робитиме нових кроків, спрямованих на вступ країни до НАТО, оскільки країни Альянсу відкинули амбіції Києва.

“Члени НАТО відкинули наші устремління. Нічого іншого в цьому плані не робитимемо”, – сказав він.

Однак, за його словами, на саміті у Мадриді Північноатлантичний альянс повинен підтвердити своє зобов’язання розвивати партнерство з Україною. Держава визнає, що в короткостроковій перспективі не зможе вступити до НАТО, але потребує гарантій продовження співпраці.

Також він додав, що Україна має намір наполягати на тому, щоб будь-які згадки про РФ як про партнера були виключені зі стратегічної концепції колективного блоку безпеки Заходу.

“Ми очікуємо, що в стратегічній концепції НАТО будуть більш суворі і суворі попередження російському агресору”, – підкреслив Ігор Жовква.

Топ-новини зараз:
• Медведєв загрожує Молдові великою війною та перекриттям газу
• Путін пообіцяв, що Росія незабаром посилить армію Білорусі
• Росія заявила про створення балістичних ракет "Сармат"
• Ліквідовано зрадника України, який командував штабом "армії" "ДНР"

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *