Під час повітряних атак РФ у метро Києва вночі ховалося понад 9 тис. осіб, удень – 41 тис. – КМДА

У ніч на 29 травня під час повітряної атаки країни-окупанта РФ на станціях КП “Київський метрополітен” переховувалося понад 9 тис. жителів столиці, із яких 1120 – діти.

Про це у Facebook поінформував перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Це найбільша кількість людей, яка перебувала вночі на станціях протягом поточного місяця”, – повідомив він.

За словами Поворозника, під час денного обстрілу Києва окупантами до метрополітену прийшло понад 41 тис. жителів.

“Для комфортного перебування містян на станціях працюють санвузли, фонтанчики з водою. Можна скористатися стільцями та модульними лавами. Враховуйте, що на станціях досить прохолодно, тож беріть із собою теплий одяг”, – наголосив перший заступник голови КМДА.

https://www.facebook.com/povoroznyk.m/posts/pfbid0fLtteV6p9fDbRnvubaeT8c3xfxVeQX5BDbQGtYpUACTzZBAkLNc9TQ5iBpK1vsfCl

Контекст:

Уночі 29 травня РФ завдала масованого удару по території України із застосуванням ракет і дронів-камікадзе. Війська країни-агресора випустили по Україні до 40 крилатих ракет і приблизно 35 дронів-камікадзе. 37 ракет і 29 БПЛА знищили, повідомили в Повітряних силах ЗСУ. За інформацією КМВА, над Києвом уночі збили понад 40 російських ракет і дронів.

За кілька годин після нічної атаки Росія знову завдала ракетного удару по Києву. За даними мера столиці Віталія Кличка, уламки збитих ракет упали в кількох районах, одну людину поранено. У КМВА заявили, що всі повітряні цілі, які атакували столицю, успішно збили.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував у Facebook, що під час останньої атаки окупанти випустили по території Київської області 11 балістичних і крилатих ракет наземного базування з ОТРК “Іскандер” – “Іскандер-М” та “Іскандер-К”. Усі цілі знищено, зазначив головком ЗСУ.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *