Експерт пояснив, чому власники квартир із бойлерами платять за подачу гарячої води

Українці, які відмовилися від послуг центральної системи ГВП, встановили бойлер, і мають електричну сушарку для рушників, або не мають її взагалі, все одно повинні платити за подачу гарячої води.

Про те, чому це так, йдеться у матеріалі “Апострофа”.

Народний депутат від фракції “Батьківщина” та перший заступник голови комітету ВР з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко пояснив, що в результаті реформи ЖКГ мешканці багатоквартирних будинків не просто власники квартири, вони співвласники будинку, а тому пропорційно своїм метрам платять за все, що витрачається в будинку.

“Найбільше обурюються люди, які мають бойлер. Але ж труби домові залишилися, вода гаряча туди поставляється, циркулює, відповідно йдуть втрати теплової енергії. Лічильники показують, скільки теплової енергії витрачається на підігрів цієї гарячої води, і ці показники розкидаються на всіх власників квартир, оскільки вода йде трубами, що належать всьому будинку. І тут або всьому будинку потрібно від’єднуватися від гарячого водопостачання, або платити всім”, – сказав Кучеренко.

Директор СП “Енергозбут” КП “Київтеплоенерго” Костянтин Лопатін нагадав, що на сьогодні чинним законодавством не передбачено можливості відключення від централізованого опалення або ГВП однієї чи кількох квартир у будинку. Тому навіть за наявності бойлера та електричної сушарки для рушників послуга ГВП вважається наданою.

“Навіть якщо споживач з якихось причин вважає за можливе використання електричного бойлера і не використовує гарячу воду із системи централізованого ГВП, то це не означає, що він не має можливості її використовувати. І саме враховуючи те, що в будинку є така послуга, споживач, як один із співвласників, зобов’язаний платити за цю послугу та брати участь у відшкодуванні будинкових витрат на забезпечення можливості отримувати цю послугу”, – пояснив він.

Топ-новини зараз:
• New York Times показала мапу, звідки Росія 25-26 червня завдала масованого ракетного удару по Україні
• Компанія Baykar безкоштовно надасть Україні три "Байрактари"
• Обстріл Кременчука: стало відомо, звідки випущено ракети
• Ракетний удар по Кременчуці: постраждав стадіон

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *