Аномальна спека чи прохолода: синоптики спрогнозували червень в Україні

Погода у червні 2023 року обіцяє бути спекотною. Синоптики прогнозують, що середня температура в перший місяць літа буде вищою за норму.

Про це повідомив Укргідрометцентр. За його прогнозами, опади у червні очікуються в межах норми.

Так, середня температура за місяць очікується на рівні +18… +23, а в горах +15… +19. Такі показники на 1-1,5 градуса вищі за норму.

За даними багаторічних кліматичних спостережень, середня температура повітря у червні складає +17…+22°, в горах +11…+18.

Абсолютний мінімум температури у перший місяць літа становитиме 0…+9, місцями в гірських районах, північних, північно-східних, південно-східних, північно-західних областях 0…-3, на високогір’ї Карпат – до 5 морозу.

Абсолютний максимум становитиме +32…+38,5, у південних та східних областях місцями +39…+39,8, а в Карпатах та горах Криму +25…+33.

За прогнозами синоптиків, у червні пройдуть помірні дощі, місячна їхня кількість становитиме 49-90 мм, у Карпатах і на Прикарпатті 117-171 мм, що в межах норми.

У Києві в червні очікується тепла та комфортна погода. Температура вдень коливатиметься в межах +20…+26 градусів, лише наприкінці місяця в столицю завітає спека, яка підніме стовпчики термометрів до +28…+29. Опади будуть помірними, всього в червні у столиці очікується 15 дощових днів.

В Одесі у червні очікується переважно суха та сонячна погода. До середини місяця денна температура коливатиметься в межах +21…+24. А з 16 числа підніметься до позначок +26…+30. Значних опадів в Одесі першого місяця літа не передбачається. Лише в середині червня пройдуть помірні дощі. Дощитиме п’ять днів підряд – із 17 по 21 червня.

У Дніпрі червень почнеться з кількох дощових днів, а всього їх очікується 14. Опади будуть помірними. Температура повітря буде комфортною – від +20 до +24. Лише наприкінці місяця стовпчики термометрів поповзуть вгору й починаючи з 24 червня підійматимуться все вище, досягнувши 30 числа позначки +30.

У Львові червень буде досить дощовим, опади йтимуть часто – проміжки між ними 1-2 дні, очікуються грози. Температура вдень +21…+23, однак будуть і прохолодніші дні, коли стовпчики термометрів опустяться до +16…+18. Наприкінці місяця випогодиться, і липень у Львові розпочнеться сонячною і навіть спекотною погодою.

У Харкові в червні температура повітря плавно змінюватиметься, підіймаючись від +19 на початку місяця до +29…+30 в останніх числах. Дощі йтимуть помірні, хоча і досить часто.

Топ-новини зараз:

• Нічна атака на Україну: ворог запустив 36 "шахідів"
• Названо 4 знаки зодіаку, які влітку купатимуться в грошах
• Які зарплати в різних країнах світу: рейтинг 2023 року
• Він усіх "зжере": Гіркін оголосив про початок смути в Росії

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *