47 українців, які втратили кінцівки, проходять протезування від “Метінвесту” і Protez Hub

Процедуру протезування й лікування за програмою, започаткованою “Метінвестом” і Protez Hub, проходить зараз 47 українців, яким ампутували кінцівки, 12 осіб уже отримали протези вартістю до €30 тис. Про це повідомили 29 травня у пресслужбі групи.

Протезуванням займаються українські фахівці у клініках Львова, Одеси, Дніпра, Києва, Вінниці, Тернополя і Полтави, це допомагає розвивати власну експертизу й полегшити подальше обслуговування протезів, зазначили в компанії. Протези – механічні або електромеханічні, зокрема біонічні або міотичні, – підбирають індивідуально відповідно до потреб кожної людини.

За цією програмою отримав свій біонічний протез маріуполець Микола Бурлака – працівник комбінату “Азовсталь”, який дістав поранення голови та руки під час бомбардування міста. Коли він намагався виїхати з Маріуполя, потрапив у полон до чеченців і провів там чотири місяці. У полоні йому ампутували руку, коли почалася гангрена. Повернути додому маріупольця вдалося в День конституції.

“Я не знаю, що б я робив. І як би домагався протезу без цієї програми”, – сказав він.

Програму з протезування і реабілітації військових та мирних жителів України започаткували гуманітарний проєкт “Рятуємо життя”, започаткований “Метінвестом”, і Protez Hub: вони взяли на себе організаційні й документарні питання щодо протезування.

“Тисячі українців, військових і цивільних, потребують протезування кінцівок. Із плином війни кількість таких людей лише зростатиме. Часто ті, хто потребує протезів, не знають, із чого почати і куди звертатися по допомогу. Самостійно оплатити протезування, вартість якого стартує від кількох десятків тисяч євро, під силу не кожному. Саме тому гуманітарна ініціатива групи “Метінвест” “Рятуємо життя” спільно з Protez Hub вирішила допомогти постраждалим повернутися до повноцінного життя”, – пояснив генеральний директор “Метінвесту” Юрій Риженков.

До програми входить підготовка до протезування, установлення протезів та подальшого нагляду в українських клініках, а також фізична і психологічна реабілітація.

Інфографіка: metinvestholding.com

Також запустили першу в Україні освітню онлайн-платформу “База знань: Protez Hub” для фахівців у галузі протезування кінцівок і постраждалих. На створення порталу “Метінвест” передав понад 2,5 млн грн. Вона дозволяє лікарям, які працюють із пацієнтами після ампутації, крок за кроком пройти всі етапи протезування і відновлення – від моменту травми до повернення додому з протезом.

“Наступний виклик для “Метінвесту” – допомогти ветеранам інтегруватися в суспільство після повернення з війни та влаштуватися на роботу. Компанія вже має ідеї щодо розвитку цих напрямів і працює над тим, як їх реалізувати на практиці”, – зазначили у пресслужбі.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *