Новий опалювальний сезон буде важким: чого чекати від цін

Найближчий опалювальний сезон буде важким для України, але українська влада та профільні підприємства вже працюють над забезпеченням потреб енергетичної галузі наступної зими.

У той час, як на тлі війни з російськими окупантами зростають ціни практично на все, в уряді обіцяють, що тарифи на комунальні платежі на найближчий опалювальний сезон не підвищуватимуться щонайменше до 31 травня 2023 року.

До цієї дати “Нафтогаз” заморозив тарифи на газ та гарячу воду. На даний момент тариф на газ зафіксовано на рівні 7,9 гривні. Щодо запасів газу, то, за словами чиновників, його має вистачити для того, щоб провести повноцінний опалювальний сезон.

Більше того, має вистачити і на потреби бізнесу, оскільки через воєнні дії в Україні значно скоротилася кількість підприємств і компаній, що працюють.

Водночас у будинках українців стане прохолодніше. Так, якщо в попередні опалювальні сезони середня температура повітря у квартирі становила 22 градуси, то цього року буде не вище 18 градусів, але й не нижче 16 градусів.

Топ-новини зараз:
• Замість Олімпіад та Чемпіонатів світу: Путін відкрив "аналоговнєтні" сільські ігри"
• Ретроградний Юпітер в 2022 році: чого не варто робити в такий період
• На крейсері "Москва" загинув син комдива Чорноморського флоту – ЗМІ
• Від Нюрнберга до Гааги: як кремлівську верхівку можуть судити за війну проти України

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *