Нардеп пояснив, чому скасували “нульове” розмитнення авто

В Україні скасовують нульове розмитнення авто, завезених із Європи, з 1 липня. Ці тимчасові пільги створили для тих, кому терміново був потрібен автомобіль, а фінансові можливості були обмежені – для цього виділили 3 місяці. Зараз митниця знову повинна приносити гроші.

“Апостроф” поговорив про це з членом комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та представником депутатської групи “Довіра” Робертом Горватом.

Україна дала три місяці для тих, хто хотів завезти авто з Європи на пільгових умовах, однак постійно таке тривати не могло, оскільки війна продовжується, і гроші потрібні, зокрема, на будівництво та відновлення доріг, щоб ними їздили вантажі військові чи гуманітарні.

“Держава відчинила вікно, хто хотів, кому це потрібно – той уже купив авто. Хто не встиг, якийсь відсоток – ну, треба було встигати. Держава не може завжди займатися благодійністю”, – наголосив Горват.

Унаслідок введення нульового розмитнення черги на кордоні з Україною розтягувались на десятки кілометрів, але влада не упорядковувала та не пристосовувала роботу митниць, оскільки ці незручності були лише тимчасові.

“Ми вже скасували пільги, бо зараз це вже не питання. До цього ми розуміли, що пільгове розмитнення буде не назавжди, тому жодних додаткових дій не було прийнято. Держава пішла людям назустріч певний період”, – пояснив нардеп.

За словами Роберта Горварта, люди повинні зрозуміти, що жити постійно без податків не можливо, бо хтось купує автомобіль і їздить дорогою, яку хтось зробив та підтримує в належному стані, а це коштує грошей. Тобто українці мають бути зацікавлені у створенні умов для комфортного пересування дорогами за рахунок сплати податків, зокрема, на митниці.

Топ-новини зараз:
• Дорога додому: як повернути в Україну біженців з-за кордону
• Генштаб ЗСУ підрахував загальні бойові втрати ворожих військ
• Жданов розповів нові дані про ситуацію у Луганській області
• В Україні стане прохолодніше: дощі та зливи накриють пів країни

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *