На українців чекає суттєве подорожчання продуктів та палива – експерт

У Національному банку України заявили про можливість подорожчання товарів та послуг у середньому по країні не більш ніж на 30%. Це означає, що восени ціни на продукти та паливо зростуть у ціні. Про це розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі “Еспресо”.

За його словами, для українців з високим рівнем доходу інфляція була менш відчутною, адже вони купували переважно імпортовані товари, натомість для людей з середніми та низькими статками інфляція була вищою, бо вітчизняні товари дорожчали більше. Підвищення курсу Нацбанком також позначиться на стрибку інфляції.

“На нас ще чекає восени подорожчання продуктів харчування та палива. А щодо квартир, за платежами будемо сплачувати, як і раніше, але є багато інших речей та послуг, за які ми платимо, і саме вони зростатимуть”, – пояснив голова асоціації.

У держбюджеті катастрофічно не вистачає коштів, але армія має бути дофінансована, відповідно шукатимуться способи знайти гроші з бізнесу та платників податків, додав Дорошенко.

Топ-новини зараз:
• Астрологи склали прогноз на 3 серпня: на кого чекають позитивні зрушення
• Ранковий обстріл Миколаєва: зруйнувано супермаркет
• Закрити табло: Нацбанк покарав обмінники за паніку, яку сам і спровокував
• ЗСУ за вечір збили російських ракет на $91 мільйон

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *