Біженці мають сплачувати податки в Європі: Лазебна попросила змінити закон

Українські біженці, які перебувають у ЄС понад 180 днів, мають сплачувати податки у новій країні перебування. У зв’язку з цим міністр соцполітики Марина Лазебна звернулася до комітету Європарламента з проханням змінити законодавство.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики. Йшлося про те, щоби податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб та податки з діяльності ФОП могли продовжити сплачувати до бюджету України згідно з українським законодавством.

Дагош Післар, голова комітету Європарламенту, зазначив, що оподаткування більшою мірою регулюються національним законодавством країн-членів ЄС, проте ці питання справді можна вирішити на рівні Євросоюзу, якщо пов’язати їх із дією директиви про тимчасовий захист.

Також Марина Лазебна звернула увагу на необхідність зберігати соціальні гарантії, що надаються країнам-членам ЄС переміщеним українцям у рамках тимчасового захисту, зокрема, якщо люди на якийсь час повертаються в Україну для вирішення особистих справ.

Окремо сторони розглянули питання майбутніх пенсійних виплат тим українцям, які набули статусу тимчасового захисту та працювали в країнах ЄС під час його дії. А саме – спільної виплати таких пенсій Україною та країнами ЄС навіть за відсутності двосторонніх угод про соціальне та пенсійне забезпечення.

Топ-новини зараз:
• На півдні окупанти відступають і дуже бояться партизанів: ранкове зведення Генштабу
• Україна збирає "Армію дронів": кожен може допомогти ЗСУ закрити всю лінію фронту
• Російська авіація накрила свої ж позиції на Херсонщині – Арестович
• Дивує всіх: що відбувається з курсом долара на чорному ринку та що буде

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *